Školení.cz - školení, vzdělávací kurzy, rekvalifikace
běžné kurzy
kurzy na míru
 
 

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ a nové nařízení GDPR

Nacházíte se zde: Právo, legislativa » OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ a nové nařízení GDPR

 

Objednat | Poslat stránku na e-mail

Popis kurzu:

Určeno pro všechny, kteří přichází do kontaktu s osobními údaji, zejména personalisty, manažery, marketingové specialisty a další.
Obsah:
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho působnost, včetně postavení v právním řádu České republiky
* Věcná působnost právní úpravy
* Místní působnost právní úpravy
* Osobní působnost právní úpravy
Základní pojmosloví ochrany osobních údajů (ve světle rozhodovací praxe vysokých soudů, mezinárodních soudních institucí a doporučení evropských orgánů), jeho provedení v aplikační praxi a související otázky:
* Osobní údaj, citlivý údaj
* Zpracování osobních údajů
* Správce osobních údajů
* Zpracovatel osobních údajů
* Společní správci osobních údajů
* Subjekt údajů
* Souhlas se zpracováním osobních údajů
* Právo být zapomenut
* Právo na přenositelnost údajů atd.
Základní práva a povinnosti v oblasti ochrany osobních údajů, základní rámec zpracování osobních údajů, včetně příkladů z aplikační praxe
* Stanovení účelu, způsobu a prostředků zpracování
* Identifikace právního titulu ke zpracování osobních údajů
* Povinnosti související s minimalizací zásahu do chráněných zájmů (doba uchování, rozsah zpracovávaných osobních údajů, přesnost údajů atp.)
* Informační povinnost vůči subjektům údajů
* Zabezpečení zpracovávaných osobních údajů a související dokumentace, včetně předběžného posouzení
* Práva subjektu údajů vůči správci osobních údajů
* Oznamovací povinnost a konzultační povinnost vůči Úřadu pro ochranu osobních údajů
* Povinnost oznámit bezpečnostní incident Úřadu pro ochranu osobních údajů
Vztah správce a zpracovatele osobních údajů
* Správce a zpracovatel osobních údajů
* Společní správci osobních údajů
* Smluvní úprava poměrů správce a zpracovatele osobních údajů
* Odpovědnost správce a zpracovatele osobních údajů
Úřad pro ochranu osobních údajů a jeho působnost
* Struktura Úřadu pro ochranu osobních údajů
* Působnost Úřadu pro ochranu osobních údajů
* Procesní aspekty ochrany osobních údajů
Základní otázky předávání osobních údajů do třetích zemí
* Pojem třetí země
* Způsoby a garance pro předávání osobních údajů do třetích zemí

Termíny:
 
9.3.2018 Karlovo nám. 319/3, 120 00 Praha 2
[najít na mapě]
JUDr. Jakub MORÁVEK, Ph.D., advokát, tajemník a odborný asistent na katedře pracovního práva Univerzity Karlovy, je garantem několika předmětů vč. Ochrany osobních údajů, 2010 – 2012 ředitelem odboru
Objednat tento termín
2 300 Kč (s DPH 2 783 Kč) v ceně studijní materiály, občerstvení

Objednat | Vytisknout | Máte dotazy? Zeptejte se!

 

 

Kontakt na pořadatele:

Studio W
Na Hřebenkách 72, 150 00 Praha 5
261 212 833, 606 610 126
studiow@studiow.cz

Ukázat další kurzy od této firmy

Provozovatel:


 

Alianční partner:


Chci inzerovat | Vstup pro školicí firmy | Nápověda | Kontakt

http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/praha/ochrana-osobnich-udaju-a-nove-narizeni-gdpr-s3228183 | Právo a legislativa

Copyright © 1999 - 2018, Softech, s.r.o.