Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

3. 1. Účetnictví

Základní info

Účetnictví

Číslo projektu: Moderní vzdělávání / Moderne Ausbildung (MOPOV) 2017-1-CZ01-KA202-035472 Modul Účetnictví je osmihodinovým modulem, s polovinou (4h) studijní doby pokrytou prezenční částí a polovinou ve formě e-learningu. Cílem modulu je podat účastníkům z oblasti sociálních služeb ucelený přehled vedení účetnictví a k tomu přidružených povinností. První kapitola se jmenuje Úvod do účetnictví. Obsahuje 70 v Moodlu vytvořených stran, na kterých probíráme zákadní pojmy jako je účetní období, inventarizace, jdnoduché a podvojné účetnictví. Kapitola obsahuje řadu cvičení a přímých internetových odkazů na zákony a témata, která se probírají. Ke kapitole jsou přiřazeny dvě audionahrávky. Kapitola Účetní doklady se na 55 stranách e-learningu zabývá náležitostmi účetních dokladů, jejich oběhem nebo třeba detailně výpisem z běžného účtu. I k této kapitole jsou jakopříloha připojeny dvě audionahrávky, které si můžete poslechnout. V kapitole nazvané Základy účtování, účtová třída 0,1,2 se budeme zaobírat účtováním o dlouhodobém majetku, zásobách a finančních prostředcích. Víte, čemu se účetně říká aktivace? Víte, jaký je limit vstupní ceny pro technické hodnocení? To a spoustu dalšího se dozvíte v této e-learningové kapitole. K této kapitole je připojen podcast o vzájemném zápočtu. Poslední e-learningovou kapitolou tohoto modulu je kapitola Základy účtování – účtová třída 3, 4, 5, 6, 9. Kapitola se zabývá účtovými třídami 3 až 9, tedy zúčtovací vztahy, kapitálovými účty a dlouhodobé závazky, náklady, výnosy, závěrkovými a podrozvahovými účty a nakonec (třída 8 a 9) vnitropodnikovým účetnictvím. Na 32 stranách e-learningu se dozvíte vše podstatné. K této kapitole je přiřazena řada příloh, především vzorové účtové rozvrhy, které si můžete prostudovat. Kapitola Orientace v účetních výkazech – rozvaha už je kapitolou prezenční. Aktiva a pasiva, vše se dozvíte v této kapitole. Přiložena je prezentace, podle které je kaspitola probírána. Pokračujeme kapitolou Orientace v účetních výkazech - výkaz zisků a ztrát. Výkaz zisku a ztráty (někdy zkráceně výsledovka) ukazuje, jakého výsledku hospodaření účetní jednotka dosáhla za sledované období. Kapitola samozřejmě obsahuje přiloženou prezentaci. Předposlední kapitola DPPO se zabývá daní z příjmů právnických osob. kapitola je prezenční a je k ní připojen 8 stránkový formulář Přiznání DPPO a také studijní materiál k prezenční části. Poslední výkladovou kapitolou je Silniční daň. Zde probíráme, kdo je poplatníkem této daně, co je jejím předmětem, kdo je od ní naopak osvobozen a další detaily. Prezenční materiál je ke stažení a taktéž je přiložen formulář k přiznání k silniční dani. Poslední částí je Závěrečný test. V tomto testu si účastník ověří nabyté znalosti modulu. Test může libovolně opakovat.  Co vám tento modul přinese:
  • získáte nebo prohloubíte si znalosti týkající se poskytování sociální služby v souvislosti s účetnictvím
  • vyzkoušíte si moderní nástroje podporovaného e-learningu
  • po získání akreditace bfz můžete pokračovat v prezenční části kurzu, a získat tak certifikát pro absolvování celého modulu. Podklady pro prezenční výuku jsou také součástí modulu.
Délka studia:
  • předpokládaná délka podporovaného samostudia činí 4 hodiny. V celkové časové dotaci není zahrnuto absolvování závěrečného testu a zpětná vazba formou webinářů apod. Modul Účetnictví bude zpřístupněn po dobu jednoho měsíce.
Forma studia:Kurz je určený:
  • vedoucím pracovníkům poskytovatelů sociálních služeb
  • sociálním pracovníkům, kteří si chtějí zvýšit kvalifikaci
  • zájemcům o nové postupy vzdělávání
Vstupní předpoklady:
  • před zahájením kurzu obdržíte přístup do LMS a povinný vstupní evaluační dotazník
  • předpokládané vzdělání: ukončené středoškolské studium nebo vyšší
Způsob zakončení studia:
  • závěrečný test
  • povinný výstupní evaluační dotazník, v němž se anonymně vyjádříte k novým formám vzdělávání i jeho podpoře ze strany bfz
Pojďte se s námi podílet na unikátním projektu Erasmus+ a prohlubte si své manažerské vědomosti v oblasti řízení sociálních služeb!

3. 1. Účetnictví

Vybraný termín:

 Praha

Cena
0 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je deset a jedna ? Součet zapište číslicemi.