Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Potravinářské podvody a falšování potravin (on-line seminář)

Kurzem Vás provede Dr. Ing. Leona Petrová

lektorka a konzultantka – oblast výroby potravin a obalových materiálů v kontaktu s potravinami, standardy bezpečnosti potravin, obalů a logistiky,…

Základní info

Cíle kurzu

Na on-line semináři se dozvíte informace o historii i současnosti potravinářských podvodů týkajících se potravin a potravinářských obalů, které jsou ekonomicky motivované a představují riziko pro zdraví spotřebitele. Seznámíte se s legislativními požadavky ve vztahu k falšování potravin, klamání spotřebitele a připravovanými řešeními na evropské úrovní na téma dvojí kvalita potravin. Dále se seznámíte s požadavky standardů bezpečnosti potravin a obalů ve vztahu k potravinářským podvodům.
Získáte praktické rady jak sestavit, zavést a udržovat plán zmírnění rizika potravinářských podvodů, včetně zásad posuzování zranitelnosti produktu a posuzování zranitelnosti dodavatele.

Určeno pro

Seminář je určen zejména pro pracovníky firem, které se zabývají výrobou potravin. Dále je vhodný i pro pracovníky společností vyrábějících obaly, které jsou určené pro potravinářský průmysl.

Seminář je vhodný zejména pro:
- manažery kvality,
- představitele vedení pro systémy kvality a bezpečnosti potravin,
- vedoucí a členy týmu HACCP,
- pracovníky oddělení kvality, vývojových oddělení a nákupu surovin a obalů, - interní auditory.

Obsah kurzu

• historie a současnost potravinářských podvodů,
• současné případy falšování potravin, vyhodnocení roku 2020, rizika pro rok 2021, hlášení v systému RASFF,
• zjištění SZPI a SVS v ČR,
• dvojí kvalita potravin,
• legislativní rámec ve vztahu k falšování potravin a klamání spotřebitelů,
• požadavky standardů bezpečnosti potravin (BRC, IFS, FSSC 22000),
• hlavní body přípravy, zavádění a udržování plánu zmírnění rizika potravinářských podvodů,
• příklady posouzení zranitelnosti, sestavení plánu zmírnění a jeho přezkoumání (pro potraviny a obalové materiály).

Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Používáme aplikaci ZOOM, není třeba její instalace.
Přístup do on-line učebny zasíláme spolu s prezentací v případě potvrzené úhrady den před konáním on-line výuky, a to zpravidla mezi 12:30 až 15:30.
Připojit se můžete z počítače i mobilu.
V průběhu můžete získat odpovědi na vaše dotazy.

Do 3 dnů po skončení on-line výuky obdržíte e-mailem odkaz se záznamem s platností na 7 kalendářních dnů.

Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 787), se vším vám pomůžeme.

Pořízení zvukového či obrazového záznamu on-line vysílání není povoleno.

On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.

Potravinářské podvody a falšování potravin (on-line seminář)

Vybraný termín:

31.3.2021  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je šest a tři ? Součet zapište číslicemi.