Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Obsluha křovinořezu - e-learning

Základní info

Obsluha křovinořezu

Číslo projektu: Moderní vzdělávání / Moderne Ausbildung (MOPOV) 2017-1-CZ01-KA202-035472erasmus loga

Kurz Obsluha křovinořezu je součástí rekvalifikačních kurzů projektu Moderní vzdělávání, spolufinancovaného Evropskou unií.

Vychází z dlouholeté praxe bfz s prezenční výukou kurzu, který je koncipován jako důkladná příprava ke zkoušce před autorizovanou osobou podle požadavků Národní soustavy kvalifikací a jejich kvalifikačního a hodnotícího standardu. E-learningová část kurzu si klade za cíl prokázat, že i cílová skupina s nižší počítačovou kompetencí a bez technického vybavení může úspěšně absolvovat rekvalifikační kurz, který je vytvořen jako kombinovaná výuka e-learningu s výukou prezenční a praktickou.

E-learningová část kurzu je rozdělena do tří samostatných kapitol, které obsahují výkladovou část a část průběžných testů, ověřujících nabyté vědomosti účastníků.

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci s křovinořezem

V úvodní kapitole se seznámíte se zákonnými požadavky, kladenými na bezpečnost a ochranu vašeho zdraví při obsluze křovinořezu, s ochrannými osobními prostředky, ke kterým patří jak tradiční ochranná přilba, ochrana zraku a sluchu, ochranné kalhoty a boty, ale také moderní holenní chrániče, přilby a štíty, vybavené indikátorem opotřebení. Poslední část kapitoly je věnována správnému postupu při vzniku úrazu na pracovišti, včetně použití mobilní aplikace Záchranka.

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci s křovinořezem

Technická specifikace dílčích částí křovinořezu

Druhá kapitola popisuje křovinořez, jeho historický vývoj od mačety až po moderní přístroje, poukazuje na kategorie křovinořezů, se kterými se setkáte na trhu a rozdíly mezi nimi. Dalším rozdělením křovinořezů je druh použitého motoru, jeho objemu a výkonu. V této kapitole se seznámíte s konstrukcí křovinořezu, jeho částmi, určením a výrobci, stejně jako s typy vyžínacích hlavic, řezných nástavců a jejich použití pro konkrétní účel. Kapitolu doplňují názorné grafiky a fotografie z terénu.

Podrobný způsob práce s křovinořezem

Poslední e-learningová kapitola vás připravuje na práci s křovinořezem v terénu. Znovu se setkáte s řádným vybavením pracovníka, intervalovou údržbou přístroje, vyvážením přístroje a typickými chybami upnut křovinořezu. Výklad vás provede přípravou přístroje pro použití v terénu, startováním, navíjením struny na klasickou i samonavíjecí hlavu. V neposlední řadě si osvojíte technologické postupy při vyžínání různých druhů bylinné vegetace. Poslední část kapitola je věnována kácení malých stromků pomocí křovinořezu. Tato kapitola obsahuje několik videí, které vás bezpečně provedou pracovními postupy a upozorní vás na časté chyby.

Co vám tento kurz přinese:

  • získáte základní průpravu pro práci s křovinořezem a budete schopni se zúčastnit prezenční výuky a odborné praxe
  • poukáže na časté chyby ve vybavení pracovníka a pracovních postupech, kterých se budete moci vyvarovat
  • vyzkoušíte si moderní nástroje podporovaného e-learningu
  • po získání akreditace bfz můžete pokračovat v prezenční části kurzu, a získat tak Potvrzení o absolvování kurzu, které je předpokladem pro úspěšné složení zkoušky před autorizovanou osobou.

Délka studia:

  • Předpokládaná délka podporovaného samostudia činí 12 hodin.
  • V celkové časové dotaci není zahrnuta prezenční část výuky a odborná praxe.
  • Kurz Obsluha křovinořezu vám bude zpřístupněn po dobu jednoho měsíce.

Forma studia:

Kurz je určený:

Vstupní předpoklady:

  • před zahájením kurzu obdržíte přístup do LMS a povinný vstupní evaluační dotazník
  • kurz lze absolvovat pouze v učebnách bfz pod dohledem koordinátora výuky
  • předpokládané vzdělání: základní nebo vyšší

Způsob zakončení studia:

  • úspěšně složené průběžné testy ze všech 3 kapitol kurzu
  • povinný výstupní evaluační dotazník, v němž se anonymně vyjádříte k novým formám vzdělávání i jeho podpoře ze strany bfz

Pojďte se s námi podílet na unikátním projektu Erasmus+ a ověřte účinnost e-learningu také v oblasti rekvalifikačních kurzů!

erasmus loga

Obsluha křovinořezu - e-learning

Vybraný termín:

 Praha

Cena
0 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a šest ? Součet zapište číslicemi.