Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Příprava pokrmů studené kuchyně - zkouška před autorizovanou osobou

Základní info

Příprava pokrmů studené kuchyně - závěrečná zkouška před autorizovanou osobou 

Číslo autorizace: 16572/2018-94

Kdy lze zkoušku vykonat:

Zkoušku lze absolvovat po ukončení příslušného kurzu nebo i bez kurzu.

Pokyny k realizaci zkoušky:

Před zahájením musí být uchazeč seznámen s pracovištěm a s požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) a požární ochrany (PO).

Zdravotní způsobilost je vyžadována. Všechny osoby, které se přímo zúčastní zkoušky, musí mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.

Pro ověření kompetence Příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti u kritéria Navrhnout vhodné studené pokrmy pro danou příležitost uchazeč vypracuje úkol, který mu nejméně dva týdny před konáním zkoušky písemně zadá autorizovaná osoba / autorizovaný zástupce. Uchazeč v něm charakterizuje příležitost, při níž se uplatňují výrobky studené kuchyně, uvede alespoň 5 výrobků studené kuchyně, které charakterizuje, popíše jejich technologický postup a způsob estetické úpravy pro podávání. Jeden z pokrmů si uchazeč předem vybere a u zkoušky připraví.

Dále autorizovaná osoba uchazeči zadá další dva pokrmy studené kuchyně z běžných výrobků (Příprava produktů běžné studené kuchyně) např. majonézové saláty, obložené chlebíčky, plněná vejce, zelenina (Příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti) jeden ze slavnostních výrobků (např. paštiky, galantina), které u zkoušky připraví.

Po celou dobu hodnocení je sledováno dodržování hygienických předpisů, předpisů bezpečnosti práce a technologických postupů, dodržování časového harmonogramu.

Při hodnocení hotového pokrmu se provede ochutnávka, budou posouzeny požadované typické vlastnosti. Bude provedena kontrola kvality, hmotnosti a pokrm bude senzoricky zhodnocen.

Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj

Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus

Kvalifikační úroveň: 3

Autorizovaní zástupci: Bohumila Náprstková

Doba pro vykonání zkoušky: 5 až 7 hodin

Kritéria a způsoby hodnocení účastníka zkoušce: Praktické předvedení, ústní ověření, písemné ověření

Vstupní předpoklady: základní vzdělání, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

Po úspěšném zvládnutí zkoušky obdrží uchazeč: Osvědčení o získání profesní kvalifikace

 

Pozn.: V souladu s právním předpisem č. 179/2006 Sb., zákon o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a o změně některých zákonů je účastník povinen uhradit platbu za zkoušky nejpozději 7 dnů přede dnem konání nebo zahájení zkoušky, nedohodne-li se s autorizovanou osobou na pozdějším termínu.

Příprava pokrmů studené kuchyně - zkouška před autorizovanou osobou

Vybraný termín:

7.6.2022  Plzeň

Cena
7 000 Kč + 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a devět ? Součet zapište číslicemi.