Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Facilitační minimum - ONLINE

Kurzem Vás provede Ing. Lukáš Kučera

Ve vzdělávací společnosti Edutica školím Akademii facilitace. Mojí specialitou je zážitkové vzdělávání, facilitace, komunikace, oceňující ptaní, práce…

Základní info

Esence metody facilitace. Ty nejdůležitější facilitační dovednosti pro vaši praxi za jediný den. Kurz je akreditovaný MPSV.

Na kurzu Facilitační minimum vám ve svižném tempu předáme to nejpodstatnější z metody facilitace. Odnesete si konkrétní praktické nástroje, které můžete využít hned druhý den. A také vám ukážeme, jak na vaše setkání nahlížet očima facilitátora. Tento kurz pro vás můžeme připravit i na zakázku jako prezenční nebo online.

Komu je kurz určený:

Kurz je určený těm, kteří se chtějí v tématu facilitace zorientovat a získat základní know-how. Je užitečný pro všechny, kteří vedou setkání více lidí.

Co se na kurzu naučíte

 

  • dozvíte se co je a co není facilitace a kdo je to facilitátor
  • zažijete, jak vypadá dobře vedená facilitace 
  • odnesete si 10 konkrétních praktických technik, které vám výrazně usnadní  vedení komunikace ve skupině
  • získáte tipy, jak reagovat při náročných situacích
  • uvědomíte si základní principy, které zefektivní vaši facilitační práci
  • dostanete prostor si facilitaci prakticky vyzkoušet včetně zpětné vazby od lektora

Forma a průběh kurzu

Kurz je interaktivní s velkou mírou vašeho zapojení. Těšit se můžete na praktická cvičení, sdílení zkušeností, lektorské ukázky a jejich rozbor. Je pro nás důležité, abyste se o facilitaci dozvěděli to podstatné a současně si ji i prakticky zažili.

Prezenční kurz je jednodenní. V online variantě se  skládá ze dvou půldenních modulů (2 x 3,5 hodiny). V čase mezi nimi vám nabídneme praktický domácí úkol. Oba moduly budou probíhat na platformě Zoom. Informace, jak se připojit, spolu s technickými doporučeními vám zašleme přibližně týden předem. Připojení je snadné, není nutné nic instalovat. Pro zvýšení interaktivity kurzu je podmínkou účasti používání kamery a mikrofonu.

 

Co je facilitace?

Facilitace je umění přípravy a vedení průběhu schůzek, jednání a diskusí. Je to přístup, který setkání urychlí, směřuje efektivně k cíli a užitečným výstupům. Facilitaci lze použít pro malé schůzky, velké porady i setkání se stovkami účastníků.

Hlavní roli hraje facilitátor, který umí před setkáním navrhnout a připravit jeho program a průběh. Samotným setkáním pak účastníky aktivně provádí. K úspěšnému použití nástrojů facilitace nemusíte být v roli formálního vedoucího. Při znalosti principů facilitace můžete podpořit efektivní průběh jednání i z role účastníka.

Facilitace obsahuje velké množství technik, které pomáhají rozproudit diskusi, nebo ji naopak zklidnit. Pomůže vám vracet diskusi k tématu, zapojit účastníky, řešit konflikty, použít vhodný záznam a vytvořit motivující prostředí.

Ucelený základ facilitace

Chcete do facilitace nahlédnout víc? Podívejte se na kurz Ucelený základ facilitace, který vás provede facilitací od A do Z. Jde o praktický trénink, který je kvalitním základem pro vaši facilitační praxi. Ucelený základ facilitace - 3 dny, AKREDITOVANÝ

Registrací na kurz přihlášený souhlasí se Zásadami ochrany osobních údajů a s Obchodními podmínkami Edutica s.r.o.

Facilitační minimum - ONLINE

akreditace MPSV
Vybraný termín:

21.11.2023  ONLINE Upřesnující informace k termínu
09:00 – 16:00 hod.

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je devět a jedna ? Součet zapište číslicemi.