Významné změny v pracovním právu 2024

kurz

Základní info

Obsah semináře:

1. Novela zákoníku práce

Představíme si významnou novelu zákoníku práce se zaměřením na body, které jsou účinné od roku 2024. Věnovat se budeme úpravám v oblasti práce z domova, spolupráce se zaměstnanci na DPP/DPČ či nové informační povinnosti. Podíváme se blíže na to, jaké příležitosti přinesla novela v oblasti digitalizace. Novele zákoníku práce bude věnována přibližně polovina semináře.

2. Novela zákona o zaměstnanosti

Probereme novelu zákona o zaměstnanosti dopadající především na agentury práce a agenturní zaměstnávání obecně. Řekneme si, jaké změny z praktického pohledu dopadají na uživatele agenturních zaměstnanců.

3. Změny konsolidačního balíčku

Představíme si také změny, které vyplývají z tzv. konsolidačního balíčku, a to pohledem personalisty (nepůjde o detailní výklad pro mzdové účetní). Zaměříme se zejména na změny v benefitech a dopady na spolupráci se zaměstnanci na dohody o provedení práce.

4. Úpravy vyhlášek a nařízení

Projdeme změny vyplývající z každoročních úprav různých vyhlášek a nařízení – výše paušálních nákladů při práci z domova, úprava minimální mzdy a další změny.

5. Pod pokličkou MPSV

Podíváme se na další chystané změny v pracovním právu, které nás čekají v roce 2024 a 2025, zejména připravované implementace evropských směrnic o minimálních mzdách a rovném odměňování mužů a žen.
Seminář je určen:

zejména personalistům, ale také vedoucím zaměstnancům a jiným osobám, které se zabývají vedením lidských zdrojů.

Významné změny v pracovním právu 2024

Vybraný termín:

17.6.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu Skoleni.cz.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.