Odpovědnost dopravce za škody na zboží během přepravy a pojištění

Kurzem Vás provede Ing. Petr Rožek, Ph.D.

Petr Rožek vystudoval nejdříve VŠE v Praze, obor zahraniční obchod se specializací doprava a pojištění, později pak Univerzitu Pardubice na úrovni…

Základní info

Cíle kurzu

Na semináři budete vtaženi do světa přepravní smlouvy u jednoltlivých přepravních módů. Budou vám nabídnuty základní pojmy z tohoto oboru a definice chování jednotlivých aktérů.
Na konkrétních příkladech z praxe budou vysvětleny možné příčiny škodních událostí vznikajících během přepravy, jejich řešení jak s protistranou ve smlouvě, tak i s dalšími subjekty (zasílatel, pojišťovna).
Zmíněny budou i možné cesty prevence škod. Samotné pojištění bude popsáno ve standardech LMA/UIA pro kargo, chybět samozřejmě nebude i pojištění odpovědnosti dopravce a limity odpovědnosti řízené platnými mezinárodními úmluvami (CMR, COTIF, Hague-Visby, Montreal, CMNI a standard FBL)

Určeno pro

Seminář je určen především pro osoby činné v mezinárodní směně zboží na pozici objednávající přepravu zásilky, případně pro zástupce obchodu (nákup / prodej).
Účast lze doporučit také zástupcům firem, které působí jako dodavatelé jednotlivých úkonů a služeb s plněním kupní smlouvy spojených, tedy zasílatele a logistiky, a samozřejmě i pro studující přepravní a škodní tematiku.

Obsah kurzu

• úvod do problematiky, obecná konstrukce Smlouvy o přepravě a smluvní strany,
• definice přepravní problematiky a zvyklostí dle jednotlivých módů; mezinárodní úmluvy,
• jaké druhy reklamací lze uplatnit a které reklamace jsou předem odsouzené k nezdaru,
• pojištění odpovědnosti a pojištění kargo v přepravě zboží,
• rozsahy pojištěním kargo dle LMA/UIA,
• zvláštní postavení kombinované dopravy v systému řešení škod.

Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách). Používáme aplikaci ZOOM, není třeba její instalace. Přístup do on-line učebny zasíláme spolu s prezentací den před konáním on-line výuky, a to zpravidla mezi 12:30 až 15:30. Připojit se můžete z počítače i mobilu. V průběhu můžete získat odpovědi na vaše dotazy. Do 5 pracovních dnů (včetně) po skončení on-line výuky obdržíte e-mailem odkaz se záznamem s platností na 7 kalendářních dnů. Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 787), se vším vám pomůžeme. Pořízení zvukového či obrazového záznamu on-line vysílání není povoleno. On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.

Odpovědnost dopravce za škody na zboží během přepravy a pojištění

Vybraný termín:

17.5.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

ONLINE
Tento termín

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a čtyři ? Součet zapište číslicemi.