Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Pravidla Incoterms® 2020 aktuálně

Kurzem Vás provede Ing. Petr Rožek, Ph.D.

Petr Rožek vystudoval nejdříve VŠE v Praze, obor zahraniční obchod se specializací doprava a pojištění, později pak Univerzitu Pardubice na úrovni…

Základní info

Cíle kurzu

Na semináři získáte nejen vhled do revize Pravidel Incoterms® 2020, jejich logice věnované povinnostem a právům smluvních stran, které napomáhají řešit, ale odnesete si také základní informace o změnách z oblasti celní problematiky, pojištění zásilek i odpovědnosti, řešení škod a odpovědnosti dopravce za škodu, námořního práva a zvláště pak institutu náložného listu. V oblasti mezinárodní směny zboží má zcela zásadní postavení kupní smlouva. Její konstrukce a projednání s protistranou může být velmi obtížné, a to především kvůli rozdílné obchodní kultuře vzdálených partnerů.

Pravidla Incoterms® mají za cíl překlenout tento problém a nabídnout budoucím obchodním partnerům řešení v oblasti nastavení základních práv a povinností prodávajícího a kupujícího v okamžiku realizace obchodu, tedy při dodání zboží. Pravidla nenahrazují kupní smlouvu, ale mohou se stát její významnou a jednoznačně pochopitelnou součástí, a uspořit tím jak čas při vyjednávání, tak i při řešení možných budoucích sporů.

Znalost logiky Pravidla Incoterms® by tak měla být povinnou výbavou každého obchodníka.

Určeno pro

Seminář je určen pro především pro osoby činné v mezinárodní směně zboží na pozici obchodníka, s již alespoň zběžnou znalostí Pravidel Incoterms® – starších revizí. Účast lze doporučit také zástupcům firem, které působí jako dodavatelé jednotlivých úkonů a služeb s plněním kupní smlouvy spojených, tedy zasílatele a logistiky, dopravce, zaměstnance bank a pojišťoven, pracovníky celních úřadů a celní deklaranty.

Obsah kurzu

• úvod do problematiky, historické důvody pro vznik Pravidel Incoterms® a jejich vývoj,

• základní kameny konstruktu Pravidla Incoterms® – přechod nákladů a přechod rizik,

• co Pravidla Incoterms® řeší a jaké odpovědi v nich nenaleznete,

• přehled změn v revizi Pravidel Incoterms® 2020 proti revizi 2010,

• konkrétně k jednotlivým Pravidlům Incoterms®,

• vztah Pravidel Incoterms® a dalších ujednání a smluv v oblasti mezinárodního obchodu.


Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách).

Pravidla Incoterms® 2020 aktuálně

Vybraný termín:

29.6.2023  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a deset ? Součet zapište číslicemi.