Řízení podniku v krizi (ekonomické aspekty podniku v úpadku)

JUDr. Martin Froněk

Kurzem Vás provede JUDr. Martin Froněk

Ing. Michal Kuděj, Ph.D.

Kurzem Vás provede Ing. Michal Kuděj, Ph.D.

Ing. Jaroslav Schönfeld, Ph.D.

Kurzem Vás provede Ing. Jaroslav Schönfeld, Ph.D.

Základní info

Jak posoudit, zda podnik má nebo nemá schopnost dále existovat a jakými způsoby je možné řešit krizi podniku a nasměrovat ho znovu k prosperitě?

Krize podniku je nedílnou součástí životního cyklu podniku. Sanace podniku může proběhnout buď neformálním způsobem mimo insolvenční řízení (preventivní restrukturalizace) nebo formálním způsobem, tedy reorganizací nebo sanačním konkurzem v souladu s insolvenčním zákonem. Řízení podniku v krizi na rozdíl od běžného chodu podniku má řadu specifik díky tomu, že další existence podniku je vážně ohrožena. V této situaci vlastník, manažer, věřitelé, banky, ale i insolvenční správci, soudci a další zainteresované osoby se snaží posoudit a nalézt odpovědi na otázky: jak posoudit, zda podnik má nebo nemá schopnost dále existovat, jakými způsoby lze řešit krizi podniku a nasměrovat ho znovu k prosperitě? Jak lze toto řešení krize podniku financovat? Jaká je ekonomická podstata insolvenčního řízení, jaké jsou jeho daňové důsledky, jak se liší jednotlivé způsoby řešení úpadku? Jak je možné se vyznat v motivacích jednotlivých účastníků insolvenčního řízení? Kurz dále bude obohacen o rozsáhlé případové studie konkrétních podniků, které se dostaly do ekonomice krize.

Klíčovými tématy kurzu jsou:

 

  • Řízení a financování podniku v krizi (úpadku)
  • Hodnocení příčin úpadku a vlivy vybraných faktorů na aktuální stav podniku
  • Smysluplnost další existence podniku a jeho hodnota

 


Co mi kurz přinese?

V kurzu se naučíte, jak se vypořádat s řízením podniku v úpadku, jak hodnotit ekonomické příčiny úpadku a posuzovat vlivy jednotlivých faktorů na vznik úpadku. Dále se naučíte, jak posuzovat schopnost další existence podniku a jeho hodnotu. Účastníci obdrží v rámci kurzu publikaci Transformace a restrukturalizace podniku autorského kolektivu pod vedením Ing. Jaroslava Schönfelda, Ph.D. a vytištěné případové studie.


Komu je kurz určený?

Kurz je určen pro vlastníky, manažery podniku v krizi, dále zejména pro insolvenční správce, poradce pro řízení podniku v krizi a úpadku, znalce, advokáty se zaměřením na insolvenční řízení a v neposlední řadě i insolvenční soudce, vyšší soudní úředníky a státní zástupce.


Program kurzu

  1. Majetková a kapitálová struktura podniku, financování podniku
  2. Výnosy, náklady, tvorba zisku a cash flow a výkonnost podniku
  3. Investiční činnost podniku, hodnocení efektivnosti investic
  4. Schopnost další existence podniku (going concern)
  5. Hodnota podniku: pojem, metody oceňování podniku,
  6. Finanční účetnictví a finanční analýza, reporting
  7. Pracovní kapitál a financování pracovního kapitálu
  8. Krizové řízení

Řízení podniku v krizi (ekonomické aspekty podniku v úpadku)

Vybraný termín:

 Praha

Cena
4 800 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je deset a dvě ? Součet zapište číslicemi.