Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Vyjednávání s Martinem Konečným

Mgr. Martin Konečný

Kurzem Vás provede Mgr. Martin Konečný

Základní info

Osvojte si 5 základních dovedností efektivního vyjednavače!

Cílem kurzu je osvojit si pět základních dovedností efektivního vyjednavače: příprava, stanovování cílů, BATNA, vyjednávací strategie, zpětná analýza vyjednávání.  

Seznámíte se se dvěma hlavními přístupy ve vyjednávání – pozičním a integrativním. Získáte dovednost integrativního vyjednávání neboli win/win strategie, posílíte své schopnosti dosahovat oboustranně výhodných dohod na naučíte se vytvářet ve vyjednávání novou hodnotu. Osvojíte si také speciálních vyjednávací strategie a základy týmového vyjednávání. Dostanete zpětnou vazbu k Vašemu stylu vyjednávání, praktické nácviky natočíme na video a poté budeme záznam společně analyzovat.


Co mi kurz přinese?

  • efektivně připravit na různé typy vyjednávání
  • pracovat s ústupky a mapovat zónu dohody
  • vést vícepoložkové vyjednávání a dosáhnout maximálního zisku pro sebe a také pro druhou stranu
  • mapovat priority druhé strany a efektivně ovlivňovat rozhodnutí druhé strany
  • posílit své alternativní řešení k případné nedohodě
  • efektivně pracovat s argumenty a zvládat námitky druhé strany
  • klást ty správné otázky
  • dohodnout se s druhou stranou
  • přesvědčit druhou stranu
  • zefektivnit své vyjednávací schopnosti
  • používat speciální vyjednávací techniky
  • vyhrát vyjednávání a zároveň si udržet dobré vztahy

Komu je kurz určený?

Pro majitele firem, manažery a obchodníky. Pro všechny, kteří chtějí rozvinout své vyjednávací dovednosti v pracovním nebo osobním životě.


Program kurzu

  1. Příprava na vyjednávání – s jakými očekáváními jdu do vyjednávání, čeho chci dosáhnout, jak je na tom druhá strana vzhledem k očekáváním, cílům.
  2. Cíle ve vyjednávání a jejich stanovování – rozlišení cílů ve vyjednávání, jak si lidé stanovují cíle, téma ústupků, nalezení tzv. „bodu odchodu“ z vyjednávání.
  3. BATNA – neboli alternativa k nedohodě, její důležitost a využití při vyjednávání, posilování svojí BATNY a oslabovaní BATNY druhé strany.
  4. Fáze vyjednávání – orientace v procesu vyjednávání, jak se ve vyjednávání neztratit.
  5. Poziční vyjednávání – vysvětlení výhod a nevýhod této strategie, popis dvou základních strategií door in face, foot in door a vhodné protistrategie.
  6. Principiální vyjednávání – základní principy win-win strategie: oddělování emocí od předmětu vyjednávání, vytváření nové „hodnoty“ ve vyjednávání skrze hledání zájmů druhé strany a vytváření alternativ, používání objektivních kritérii k dosažení dohody.
  7. Speciální vyjednávací techniky – popis některých technik, které se využívají ve vyjednávání k dosažení lepšího výsledku např. metaforické vyjednávání, přerámování nebo podvazovací techniky a případné protistrategie.
  8. Debriefing vyjednávání – zpětná analýza vyjednávání jako nejlepší způsob zdokonalování svých vyjednávacích dovedností.

Vyjednávání s Martinem Konečným

Vybraný termín:

3.5.2023 –  4.5.2023  Praha

Cena
18 900 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a jedna ? Součet zapište číslicemi.