Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

Základní info

Cíle kurzu

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a dodržovat, přičemž bude kladen důraz na příklady z praxe.

Budou vysvětleny či připomenuty požadavky na pracovníky pracující v potravinářství, zásady hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe při manipulaci s potravinami, základní informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění z potravin a o tom jak onemocněním předcházet.

Na semináři získáte všeobecný přehled. Získané informace mohou posloužit jako podklad pro školení pracovníků prováděná vlastními silami.

Určeno pro

Seminář je určen všem, kteří se chtějí o hygieně při výrobě a prodeji potravin dozvědět více, ale i těm, kteří si chtějí danou problematiku osvěžit nebo zopakovat.

Seminář je určen pro provozovatele i pracovníky potravinářských provozů.

Seminář je primárně určen pro výrobce a prodejce potravin
(nebude řešena specifická problematika stravovacích provozů).

Obsah kurzu

• bezpečnost potravin (základní pojmy, platná legislativa a požadavky),
• smysl správné hygieny, obecné zásady bezpečné manipulace s potravinami,
• požadavky na pracovníky pracující v potravinářských provozech (zdravotní stav, znalosti a školení, osobní hygiena),
• nebezpečí z potravin (biologická, fyzikální a chemická; jaké potraviny jsou rizikové),
• onemocnění z potravin a jak jim předcházet (prevence kontaminace potravin mikroorganismy, cizími předměty, chemikáliemi; podmínky rozmnožování mikroorganismů),
• správná výrobní praxe (zásady bezpečné manipulace s potravinami – příjem, skladování, příprava, uvádění do oběhu; teplotní řetězec; alergeny),
• správná hygienická praxe (sanitace, zásady ochrany provozu proti škůdcům, odpady),
• konkrétní příklady nedostatků z praxe.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

Vybraný termín:

28.5.2020  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a čtyři ? Součet zapište číslicemi.