Kvalifikace - Programátor CNC obráběcích strojů

You will be guided by Ing. Adolf Valášek, Bc. Milan Kopáček a další členové zkoušejícího týmu (Ing. Marek Laurenčík, Petr Cvrkal, Ing. Josef Grygar, MBA, spolu s dalšími odborníky k některým dílčím tématům)

Information

Standardní délka je jeden den. Zkouška probíhá na učebně, vybavené příslušnou technikou, praktická část v místě zkoušky dle pokynů zkoušejícího

Kvalifikační zkouška je určena pro pracovníky v oblasti strojírenství, hlavně pro pracovníky ve funkci seřizovače nebo programátora CNC obráběcích strojů a center.

Účastníci zkoušky musí mít základní teoretické informace o technologii obrábění na CNC obráběcích strojích. Dále musí znát práci s touto technologií – umět programovat a obsluhovat číslicově řízené stroje. Musí umět sestavovat řídící programy pro číslicově řízené obráběcí stroje, navrhovat a sestavovat technologické postupy a výrobní programy. Musí dokázat vyrobit středně složitou kovovou součást, a to s následujícími postupy: připravit kompletní řídící program, seřídit nástroje a provést jejich korekce, nastavit vhodné řezné podmínky pro obrábění.

Absolventi této kvalifikace budou mít veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace 23-162-M.

Zkouška obsahuje tyto témata dle NSK, členěná dle kvalifikačního standardu:  

  • Dodržování bezpečnosti práce u CNC strojů
  • Orientace ve strojírenských normách a v technické dokumentaci CNC strojů
  • Volba postupu práce a technologických podmínek pro výrobu dílů na CNC stroji
  • Programování CNC strojů
  • Měření a kontrola vyrobených dílů
  • Obsluha a seřizování CNC stroje
  • Kurz standardně probíhá na systému HEIDENHAIN, v případě celé skupiny je možné kurz provést i na systému SINUMERIC (Siemens).

Součástí ceny kurzu je zkouška profesní kvalifikace 23-162-M.

Rozsah a organizace zkoušky:   

  • Celková délka zkoušky je jeden den, 8 hodin, obvykle 8:00 – 16:00.
  • Zkouška probíhá v malých skupinách prezenční formou na učebně, praktické části kurzu probíhají na produkční technice.
  • Zkouška standardně probíhá v prostorách vzdělávacího střediska a na její, případně další technice. A to dle kvalifikačního standardu za dozoru zkušených praktiků – z oboru.
  • Zkouška probíhá na našich pražských učebnách nebo v našich prostorách pro výuku CNC u Zbirohu. Po dohodě s účastníky nebo při překročení kapacity pražských učeben je možno zkoušku absolvovat internátně na našem vzdělávacím středisku na Zbirohu (www.kvasek.cz), případně i v dalších lokalitách dle možností účastníků a kurzu.
  • V případě zájmu je možno zajistit kvalifikační zkoušku i v lokalitách zájemců, a to spolu s praktickou částí na technice dle možností.
  • Kvalifikační zkoušku zajišťují autorizovaní zástupci společnosti: Ing. Adolf Valášek, Bc. Milan Kopáček a další členové zkoušejícího týmu (Ing. Marek Laurenčík, Petr Cvrkal, Ing. Josef Grygar, MBA, spolu s dalšími odborníky k některým dílčím tématům)

Podrobné informace o kurzu naleznete na našem webu:
http://www.jubela.cz/kvalifikace/kurz/kvalifikace-programator-cnc

Podrobnou osnovu ke stažení naleznete:
http://www.jubela.cz/file/kvalifikace-programator-cnc.pdf

Kvalifikace - Programátor CNC obráběcích strojů

Selected course term

7.2.2025  Pilsen Region More information about the course term

Price
5 490 CZK + 21% VAT Pricing details

Course terms

Pilsen Region
Pilsen Region
Pilsen Region
Pilsen Region
Course term shown

Contact the supplier


Because of spam protection, please answer the following question how much is five and three ? Write the sum in digits.