Formel Q Konkret – verze 6.0 (říjen 2021)

Základní info

Popis kurzu

Základní seznámení s požadavky Formel Q Konkret dle verze 6.0 (říjen 2021).

Obsah kurzu

Kurz Formel Q Konkret v šestém přepracovaném vydání z října 2021, přináší zcela nové požadavky koncernu VW na celý dodavatelský řetězec. V nových školících materiálech najdete jasně vysvětlené zcela nové požadavky/články včetně změn a doplňků oproti předchozímu vydání z roku 2015. V novém vydání Formel Q Konkret byly například doplněny požadavky na shodu dodavatele s předpisy ESD, řízení kybernetické bezpečnosti, transparentnost v dodavatelském řetězci, zajištění přístupu do areálu závodu a závodů subdodavatelů, ověření D/TLD, ověřování – chemické produkty, přepracování a třídění produktu atd. V části Group Quality Specifications budou vysvětleny dodatky jednotlivých značek (Audi, Bentley, Porsche, Seat, Volkswagen, Škoda Auto) nad rámec Formel Q.

Formel Q Konkret:

0 Všeobecná ustanovení
1. Vypracování poptávky, nabídky a obecné požadavky
2. Kvalitativní kritéria pro udělení zakázky
3. Spolupráce s dodavateli v procesu vzniku produktu
4. Kvalitativní opatření v průběhu sériové výroby
5. Terminologie a zkratky

Group Quality Specifications:

0.1. Dodatky jednotlivých značek
1. Poptávka, vypracování nabídky a všeobecné požadavky
2. Kvalitativní kritéria pro udělení zakázky
3. Spolupráce s dodavateli v procesu vzniku produktu
4. Kvalitativní opatření pro sérii
5. Zvláštní témata
6. Pojmy a zkratky

Kurz jeurčen pro pracovníky oddělení kvality, vývoje, výroby a manažery projektů, kteří jsou v dodavatelském řetězci do koncernu Volkswagen, do kterého spadají automobilky: Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Audi, Seat, Škoda Auto, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Scania a Man.

Doporučení:
Na kurz Formel Q (Formel Q Konkret, Formel Q Capability, Formel Q New Parts Integral) navazuje VW B2B portál (Business to Business), který je zaměřený na e-commerce platformu, která je povinná pro komunikaci mezi dodavateli a společnostmi koncernu Volkswagen. Sestává z několika modulů: BeOn (Bemusterung Online = Vzorkování Online), User Management System (B2B-UMS), LION (Lieferant Online = Dodavatel Online), QPNI (QualifizierungsProgramm Neuteile Integral = Kvalifikační program pro nové díly), Teilelebenslauf (Životopis dílu) a dalšími nástroji např. Contact Persons, vícestupňové přejímky dvoudenní výroby atd.

Poznámka:
Podrobnou osnovu najdete v přiloženém dokumentu.

Formel Q Konkret – verze 6.0 (říjen 2021)

Vybraný termín:

6.11.2024  Moravskoslezský kraj

Cena
3 800 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a tři ? Součet zapište číslicemi.